Ge hästarna friheten att göra som dom själv vill-Sandra

Tänkte visa lite hur våra hästar har det hemma på gården. Att det är väldigt fritt för dom att göra precis som dom vill hela tiden.
Översta bilden: Vi använder oss av en så kallad "hömatare" där hästarna bara får ut några strån i taget, så att dom äter lite och länge istället för mycket på kort tid. Den är full dygnet runt och hästarna äter när dom själva känner för det. Alltså fri tillgång till mat hela tiden. Dom har också fri tillgång till utebox, vatten och stor hage att vandra runt i med massor av olika terräng. Stor rekomendation med hömataren, och låta dom ha fri tillgång. dom märker väldigt fort att dom inte behöver äta upp allt superfort, utan det finns hela tiden, vilket har gjort att dom är mycket mer lugna nu och kan stå precis jämte varandra och äta. som det ska vara!
Understa bilden: Såhär ser det ofta ut när jag ändå är i stallet och som idag t.ex. bara smörjer träns m.m. Då går han helt lös utanför stallet och äter gräs. Det har aldrig hänt att han har sprungit iväg, och det tror jag aldrig kommer att hända heller. :) Det jag vill säga är att lita på era hästar! Dom behöver frihet dom med.
// Sandra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0